Taxidermy service

Bent u opzoek naar een opgezette vogel of wilt u een vogel laten prepareren? Dat kan bij ons. Ons atelier zit gevestigd in Waddinxveen (omgeving Alphen aan den Rijn/ Gouda/ Rotterdam/ Leiden / Den Haag). Wìj nemen opdrachten aan op verzoek. Wij hebben 8 jaar ervaring en zijn volledig toegewijd aan dit beroep. Naast het opzetten van vogels voor klanten geven wij workshops voor beginners en gevorderden en maken wij preparaten voor de verkoop. Daarnaast hebben wij stukken geleverd aan educatieve centra, musea en winkels over de hele wereld. Hieronder vindt u meer informatie over onze werkwijze, tarieven, voorwaarden, wetgeving, hoe u de vogel moet bewaren en onderhoud. 

Prijslijst

Deze prijzen zijn een indicatie voor het opzetten van een vogel op een tak op een houten postament indien u de vogel zelf aanlevert. Het is ook mogelijk om de vogel op een marmer voetstuk te plaatsen, in een vitrine of een stolp. E-mail ons voor de mogelijkheden en de meerprijs hiervan. De onderstaande prijzen zijn gebaseerd op de hoeveelheid werk en moeilijkheidsgraad van de vogel. Voor open vleugels wordt een toeslag van 25 euro gerekend voor kleine vogels  (tot formaat kauw/specht) en 50 euro voor grotere vogels.

Onderstaande prijzen zijn inclusief btw voor het prepareren, materiaalkosten en houten postament met tak.  Bent u benieuwd wat er allemaal bij het proces komt kijken van het opzetten van een vogel dan kunt u hier onze instagram filmpjes bekijken.  Wij nemen helaas geen huisdieren aan.

€250           Mus, koolmees, pimpelmees, roodborstje

€275            ijsvogel,

€300             Spreeuw, kauw, groene specht, ekster, gaai, lori, bonte specht, merel, lijster 

€350              Kraai, sperwer, steenuil, kraai, amazone papegaai, grutto, arassari, torenvalk, koekoek

€450              Bosuil, kerkuil, ransuil, houtsnip 

€500              Buizerd, havik, raaf, fazant

Werkwijze

 • De gemiddelde wachttijd voordat wij kunnen starten bedraagt circa 12 maanden. De wachttijd start zodra de vogel is afgeleverd bij ons in het atelier (dit kan op afspraak) , de opdracht via de mail is bevestigd en de aanbetaling is voldaan. 
 • De droogtijd van een vogel varieert, maar ligt gemiddeld tussen de 2 en 3 weken voor een kleine vogel en 3-6 weken voor grote vogels. Als de vogel droog is, wordt deze waar nodig bijgekleurd en netjes afgewerkt.
 •  De wensen betreft de houding en het postament van de vogel worden van te voren met u doorgesproken. U kunt foto’s aanleveren als voorbeeld, wij gebruiken deze dan als leidraad. Als er te veel wensen zijn waar wij niet aan kunnen voldoen nemen wij de opdracht niet aan. Onderaan deze pagina en onder het kopje portfolio op de website kunt u verschillende voorbeelden vinden van postamenten.
 •  Wij vragen een aanbetaling van 50%.  Het resterende bedrag moet worden voldaan vlak voor of tijdens het ophalen. Of voor het moment van verzending.
 •  Bij annulering wordt de aanbetaling niet terugbetaald. De aanbetaling wordt wel terugbetaald als de vogel onbruikbaar blijkt te zijn.
 •  Wij adviseren u om de vogel op te halen als u daar de mogelijkheid voor heeft i.v.m. de fragiliteit van het preparaat. Uiteraard kunnen wij de vogel ook verzenden tegen betaling van de verzendkosten. Wij verpakken de vogel goed, echter is verzending wel op eigen risico.
 • Werk in opdracht kan niet worden geretourneerd. Dit geldt ook voor vogels die uit eigen voorraad in opdracht worden gemaakt.
 • Wij werken alleen met legaal verkregen vogels.
 • Wij nemen geen vogels aan groter dan een fazant/raaf/buizerd, ook nemen wij geen juvenile vogels aan die in de rui zijn, duiven, eenden of gezouten huiden.
 • Respecteer de wachttijd, wij nemen contact op als we met u vogel aan de slag zijn geweest.
 • Wij bevestigen de opdracht per-email.
 

Heeft u een wilde inheemse vogel gevonden?

Deze kunnen wij opzetten voor u. Zorg dat de vogel zo snel mogelijk in een afgesloten plastic zak in de vriezer wordt gelegd.

Per 1 januari 2017 is de Wet Natuurbescherming van kracht. Hierin zijn vrijstellingen voor het prepareren van dode uit het wild afkomstige vogels geregeld, als deze buiten uw schuld of medeweten om gestorven zijn. U levert de dode vogel binnen drie dagen af bij de preparateur. Wij voorzien de vogel van een merkteken en melden deze aan in een digitaal registratiesysteem van RVO.

U kunt via onze contactpagina per e-mail of telefonisch contact met ons opnemen als u voor ons kiest als uw preparateur.

Onderhoud van een preparaat

 • Zet het preparaat niet in vochtige ruimtes of in hele donkere ruimtes zoals zolders. 
 • Zet het preparaat niet in een ruimte waar wordt gerookt om nicotine-aanslag te voorkomen of dicht in de buurt van de keuken in verband met vetaanslag. 
 • Onze preparaten worden met een anti-mottenmiddel behandeld. Dit is uiteraard geen 100% bescherming. U kunt uw preparaat jaarlijks inspuiten met een spray tegen vliegende insecten. (Houd te spray op een afstand). 
 • Gebruik een zachte kwast of plumeau om het preparaat af te stoffen, Veeg nooit tegen de veren in. 
 • Voorkom aanraking van het preparaat.
 • Zet het preparaat niet in direct zonlicht. 
 • Als u stof wilt voorkomen is het altijd een goed idee om het preparaat onder een stolp of in een vitrine te plaatsen.
 • Houdt het stuk altijd vast aan de onderkant bij verplaatsing. 
 • Een preparaat is niet bedoelt om iets aan te verbuigen, als u bijvoorbeeld de kop probeert te draaien zal het preparaat breken.