Taxidermy service

Bent u opzoek naar een opgezette vogel of wilt u een vogel laten prepareren? Dat kan bij ons. Ons atelier zit gevestigd in Waddinxveen (omgeving Gouda/Rotterdam). Wìj nemen opdrachten aan op verzoek. Wij hebben 8 jaar ervaring en zijn volledig toegewijd aan dit beroep. Naast het opzetten van vogels voor klanten geven wij workshops voor beginners en gevorderden en maken wij preparaten voor de verkoop. Daarnaast hebben wij stukken geleverd aan educatieve centra, musea en winkels over de hele wereld. 

De gemiddelde wachttijd voordat wij kunnen starten bedraagt circa 6-8 maanden. De droogtijd van een vogel varieert, maar ligt gemiddeld tussen de 2 en 3 weken.  De houding en het postament van de vogel worden van te voren met u doorgesproken. U kunt foto’s aanleveren als voorbeeld, wij gebruiken deze dan als leidraad. Wij vragen een aanbetaling van 50%. De wachttijd start op het moment dat de aanbetaling is voldaan en de vogel in ons atelier is afgegeven als u zelf de vogel aanlevert. De aanbetaling wordt niet terugbetaald tenzij de vogel onbruikbaar blijkt te zijn. Werk in opdracht kan niet worden geretourneerd. Dit geldt ook voor vogels die uit eigen voorraad in opdracht worden gemaakt. 

 

Heeft u een wilde inheemse vogel gevonden?

Deze kunnen wij opzetten voor u. Zorg dat de vogel zo snel mogelijk in een afgesloten plastic zak in de vriezer wordt gelegd.

Per 1 januari 2017 is de Wet Natuurbescherming van kracht. Hierin zijn vrijstellingen voor het prepareren van dode uit het wild afkomstige vogels geregeld, als deze buiten uw schuld of medeweten om gestorven zijn. U levert de dode vogel binnen drie dagen af bij de preparateur. Wij voorzien de vogel van een merkteken en melden deze aan in een digitaal registratiesysteem van RVO.

 

Prijslijst

Deze prijzen zijn een indicatie voor het opzetten van een vogel op een tak op een houten postament indien u de vogel zelf aanlevert. Het is ook mogelijk om de vogel op een marmer voetstuk te plaatsen, in een vitrine of een stolp. E-mail ons voor de mogelijkheden en de meerprijs hiervan. De onderstaande prijzen zijn gebaseerd op de hoeveelheid werk en moeilijkheidsgraad van de vogel. Voor open vleugels wordt een toeslag van 25 euro gerekend voor kleine vogels  (tot formaat kauw/specht) en 50 euro voor grotere vogels. 

Onderstaande prijzen zijn inclusief btw voor het prepareren, materiaalkosten en houten postament met tak.  Bent u benieuwd wat er allemaal bij het proces komt kijken van het opzetten van een vogel dan kunt u hier onze instagram filmpjes bekijken.  Wij nemen helaas geen huisdieren aan.

€250             Mus, koolmees, spreeuw, pimpelmees, roodborstje, ijsvogel            

€275              Kauw, groene specht, ekster, gaai, lori, bonte specht, merel, lijster  

€300              Sperwer, torenvalk, steenuil, toerako, kraai, amazone papegaai, grutto

€350              Koekoek

€450              Bosuil, kerkuil, ransuil, houtsnip 

€500              Buizerd, havik, raaf, fazant

U kunt via onze contactpagina per e-mail of telefonisch contact met ons opnemen als u voor ons kiest als uw preparateur.