Taxidermy service

In case you are looking for something in specific, you can always send us an e-mail. Due to our contacts with other taxidermist we are able to offer a wide range of products and services upon request. We are happy to think along with you in an effort to make sure you find what you seek.

Prepareer service Nederland

Bent u opzoek naar een opgezette vogel of wil u een vogel laten prepareren? Dat kan bij ons. Ons atelier zit gevestigd in Alphen aan den Rijn (omgeving Leiden). Wìj nemen opdrachten aan op verzoek. De vogel kan gebracht worden als u een afspraak met ons maakt. De gemiddelde wachttijd voordat wij kunnen starten bedraagt circa 6-8 maanden. De droogtijd van een vogel varieert maar ligt gemiddeld tussen de 2 en 3 weken. Wij vragen een aanbetaling van 50%. De wachttijd start op het moment dat de aanbetaling is voldaan. De aanbetaling wordt niet terug betaald tenzij de vogel onbruikbaar blijkt te zijn. Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde houding voor de vogel of postament spreken wij dit van te voren af. U kunt foto’s aanleveren, wij gebruiken deze foto’s als leidraad. Op het moment dat de vogel is opgezet zullen wij foto’s sturen, de houding kan dan niet meer worden aangepast. 

 

Heeft u een wilde inheemse vogel gevonden?

Deze kunnen wij opzetten voor u. Bewaar de vogel in een afgesloten plastic zak in de vriezer.

Per 1 januari 2017 is de Wet Natuurbescherming van kracht. Hierin zijn vrijstellingen voor het prepareren van dode uit het wild afkomstige vogels geregeld, als deze buiten uw schuld of medeweten om gestorven zijn. U levert de dode vogel binnen drie dagen af bij de preparateur. Die voorziet het dier van een merkteken en meldt het dier aan in een digitaal registratiesysteem van RVO.

 

Prijslijst

Deze prijzen zijn een indicatie voor het opzetten van een vogel op een tak op een houten postament als u de vogel zelf aanlevert. Het is ook mogelijk om de vogel op een marmer voetstuk te plaatsen, in een vitrine of een stolp. E-mail ons voor de mogelijkheden en de meerprijs hiervan. De prijzen zijn gebaseerd op hoeveelheid werk en moeilijkheidsgraad van de vogel. Voor open vleugels wordt een toeslag van 25 euro gerekend voor kleine vogels  (tot formaat kauw/specht) en 50 euro voor grotere vogels. 

Onderstaande prijzen zijn inclusief btw voor het prepareren, materiaalkosten en houten postament met tak.

€250             Mus, koolmees, spreeuw, agapornis, grasparkiet, pimpelmees, roodborstje, ijsvogel     

€265              Groene specht, ekster, gaai, lori, bonte specht, merel, lijster

€275              Kauw     

€300              Sperwer, torenvalk, steenuil, toerako, kraai, amazone papegaai, grutto

€350              Ransuil, kerkuil, bosuil, houtsnip, koekoek

€450              Blauw gele ara, toekan, buizerd, havik, raaf, fazant

U kunt via onze contactpagina contact met ons opnemen als u ons kiest als uw preparateur.