Taxidermy service

In case you are looking for something in specific, you can always send us an e-mail. Due to our contacts with other taxidermist we are able to offer a wide range of products and services upon request. We are happy to think along with you in an effort to make sure you find what you seek.

Prepareer service Nederland

Bent u opzoek naar een opgezette vogel of wil u een vogel laten prepareren? Dat kan bij ons. Ons atelier zit gevestigd in Alphen aan den Rijn (omgeving Leiden). Wìj nemen opdrachten aan op verzoek. De vogel kan gebracht worden als u een afspraak met ons maakt. De gemiddelde wachttijd voordat wij kunnen starten bedraagt circa 12 maanden. De droogtijd van een vogel varieert maar ligt gemiddeld tussen de 2 en 3 weken. Wij vragen een aanbetaling van 50%. De wachttijd start op het moment dat de aanbetaling is voldaan. De aanbetaling wordt niet terug betaald tenzij de vogel onbruikbaar blijkt te zijn. Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde houding voor de vogel of postament spreken wij dit van te voren af. U kunt foto’s aanleveren, wij gebruiken deze foto’s als leidraad. Op het moment dat de vogel is opgezet zullen wij foto’s sturen, de houding kan dan niet meer worden aangepast. 

 

Heeft u een wilde inheemse vogel gevonden?

Deze kunnen wij opzetten voor u. Bewaar de vogel in een afgesloten plastic zak in de vriezer.

Per 1 januari 2017 is de Wet Natuurbescherming van kracht. Hierin zijn vrijstellingen voor het prepareren van dode uit het wild afkomstige vogels geregeld, als deze buiten uw schuld of medeweten om gestorven zijn. U levert de dode vogel binnen drie dagen af bij de preparateur. Die voorziet het dier van een merkteken en meldt het dier aan in een digitaal registratiesysteem van RVO.

 

Prijslijst

Deze prijzen zijn een indicatie voor het opzetten van een vogel op een tak op een houten postament als u de vogel aanlevert. Het is ook mogelijk om de vogel op een marmer voetstuk te plaatsen, in een vitrine of een stolp. E-mail ons voor de mogelijkheden en de meerprijs hiervan. De prijzen zijn gebaseerd op de prijzen van de NVP, hoeveelheid werk en moeilijkheidsgraad van de vogel.

Onderstaande prijzen zijn inclusief btw voor het prepareren, materiaal en  houten postament met tak.

€200             Mus, koolmees, spreeuw, agapornis, grasparkiet, pimpelmees,roodborstje. 

€225              IJsvogel, kauw, bonte specht, lijstergaai.

€235              Kauw.

€250              Groene specht, kraai, ekster,  blauwvoorhoofdamazone papegaai, lori.

€275              Sperwer, torenvalk, toerako.

€350              Ransuil. kerkuil, bosuil, houtsnip.

€400              Buizerd, havik, raaf, fazant.

€450              Blauw gele ara, toekan.

De prijzen kunnen per vogelsoort afwijken. Dit heeft te maken met de complexiteit van de vogel, de hoeveelheid werk en de materiaalkosten.

U kunt via de contactpagina contact met ons opnemen als u ons kiest als uw preparateur.